fbpx

Cariës, vullingen en gaatjes

Wil jij je cariës, vullingen en gaatjes laten behandelen door de beste tandartsen van Rotterdam? Ja natuurlijk! Je bent van harte welkom bij Dante Tanden.

Cariës, vullingen
en gaatjes

Gaatjes in je tand of kies? Het is belangrijk om dit snel te behandelen zodat het niet groter wordt. Een gaatje wordt ook met een mooi woord cariës genoemd. Doordat we de hele dag drinken en eten, komen er bacteriën, suikers en zuren in je mond die samen een laagje tandplaque op de tanden vormen. Een gaatje ontstaat als er teveel tandplak op de tanden zit waardoor bacteriën het glazuur beschadigen.

 

Het vullen van een gaatje wordt gedaan door dat de tandarts. Hij brengt een speciale lijm op de tand aan, zodat de vulling beter hecht. De lijm wordt licht uitgehard. Vervolgens wordt het vulmateriaal, een soort pasta, in het schoongemaakte gaatje gestopt. We harden de pasta nog uit met het blauwe licht en als het nodig is brengen we het nog in vorm. Hoppa, jij loopt weer met de super smile de praktijk uit! 

 

Of het vullen van gaatjes pijn doet, hangt af hoe diep het gaatje is. En natuurlijk hoe hoog jouw pijngrens is. Als je geen pijn wilt voelen, dan verdoven we het. Vind je de verdoving spannend? Dan kunnen we met een zalfje voorverdoven. Dan voel je er helemaal niets van! 

Denk je dat je een gaatje hebt of weet je het stiekem al zeker?

Wacht dan niet te lang en bel ons snel op om erger te voorkomen!