fbpx

Gewoon gaaf voor kids

Wil jij ook dat jouw kind ‘Gewoon gaaf’ behandeld word?

Ja natuurlijk! Je bent van harte welkom bij Dante Tanden.

Gewoon gaaf voor kids
bij Dante Tanden

De kindertandartsen van Dante Tanden behandelen de kinderen volgens de wetenschappelijke methode Gewoon Gaaf. Met trots kunnen wij zeggen: onze preventieve behandelmethode zorgt voor 70% minder gaatjes bij kinderen! 

Wat houdt ‘Gewoon Gaaf’ in?

Gewoon Gaaf is een speciale behandelmethode die wij gericht inzetten bij kinderen tot 18 jaar.

Bij elk preventiebehandeling wordt met een kleuring een plaquescore gedaan. Hiermee meten we de mate van tandplak in de mond. Vervolgens wordt de plaque en eventueel tandsteen verwijderd en wordt het gebit gepolijst. 

 

Na de beoordeling van de plaquescre krijgen de kinderen stapsgewijs instructies over hoe je thuis je mond moet verzorgen. We kijken dan naar de frequentie en motoriek van het poetsen, en bespreken met het gezin de tips en tops. Zo zorgen we ervoor dat de mondgezondheid van de kinderen al vanaf jonge leeftijd onder toezicht staat en bij elke afspraak de aandacht krijgt die het nodig heeft. 

 

Vanaf 11 jaar gaan we met de kinderen aan de slag met het gebruik van interdentale middelen zoals ragers, houten stokers of softpics.

Bij elke afspraak gaan we kijken hoe we de mond nog gezonder kunnen maken. Gewoon gaaf toch?! 

Kijk voor de volledige wetenschappelijke onderbouwing op de website van Gewoon Gaaf.

Kies ook voor gewoon gaaf!

Is de Gewoon Gaaf methode ook iets voor jouw kind? Je mag ons altijd bellen en wij vertellen je graag meer over deze methode. Liever mailen? Dat mag ook!