fbpx

Mondhygiëne en tandvlees behandeling

Het preventieteam van Dante Tanden zorgt dat jouw mond de super smile krijgt én houdt!

 

Het team bestaat uit mondhygiënisten, preventieassistenten en diëtisten. Een behandeling van het preventieteam helpt jou om gaatjes, tanderosie, slechte adem en tandvleesproblemen te voorkomen.  

Mondhygiëne bij
Dante Tanden

Wat doen we precies?

We meten de gezondheid van jouw tandvlees aan de hand van landelijke classificatiegebieden en kijken daarna welke behandeling er nodig is. Je kunt een afspraak maken met en zonder doorverwijzing van de tandarts. Vanzelfsprekend zijn alle mondhygiënisten en preventieassistenten gediplomeerd en gecertificeerd. Dat betekent dat ze ook mogen verdoven als je dat liever hebt. Dat kan via een prikje of een zalfje 

 

Gevoelige tanden

Herken je dat, gevoelige tanden? Je eet of drinkt wat warms of juist iets kouds en je tanden doen zeer. Of je krimpt in elkaar bij koude lucht die langs je tanden gaat. Tijd om naar de mondhygiënist of preventieassistente te gaan, zij kunnen dit probleem verbeteren. Door regelmatig in de langs te komen voor behandeling bij de mondhygiënist of preventieassistenten zal je merken dat het weg gaat.

Na een uitgebreide behandeling kunnen tanden en kiezen tijdelijk nog gevoeliger zijn. Gelukkig hebben wij daar ook een oplossing voor. Door het gebruik van speciale tandpasta of een fluoridebehandeling heb je hier veel minder last van. 

Kies ook voor die super smile!

De leukste tandartsen van Rotterdam staan klaar om jou de super smile te geven! Een mooi verzorgde mond die je wilt laten zien aan anderen. Mogen we jou ontvangen in onze innovatie familiepraktijk? Schrijf je snel in voor een intake.  

Tandvlees behandeling
bij Dante Tanden

Parodontitis

Parodontitis is een ernstige tandvleesziekte die ontstaat door veel tandplak en bacteriën in de mond. Hierdoor krijgen schadelijke bacteriën de kans om het tandvlees aan te tasten, ontstaan er ontstekingen in de mond en in ernstige gevallen kun je zelfs tanden verliezen.

 

Dat wil je natuurlijk voorkomen! Onze mondhygiënisten kunnen dit behandelen en zorgen dat je weer een gezonde mond krijgt. Wij behandelen parodontitis en kaak- en tandvleesontstekingen met de modernste techniek en apparatuur. Als we een verdenking hebben op een bacteriële infectie dan nemen we een kweekje af. Het laboratorium laat weten of er verhoogde waardes zijn in jouw mond. Zo zorgen we dat we doeltreffender kunnen behandelen.

 

Als de mond weer gezond is, maken we een preventieplan om problemen in de toekomst te voorkomen. De preventieassistente zal dit uitvoeren. Lees hoe een preventiebehandeling in zijn werk gaat [LINK].  

Ga ook voor een super schoon gebit!

Hecht je ook veel waarde aan een super schoon gebit en ben je enorm bang voor gaatjes of ontstoken tandvlees?

Wees niet bang en plan snel een afspraak in!