fbpx

Facings, kronen en bruggen

Wil jij facings, kronen of bruggen van de leukste tandarts van Rotterdam? Ja natuurlijk! Je bent van harte welkom bij Dante Tanden!

Facings bij
Dante Tanden

Is er een stukje van je tand of kies is afgebroken, wil je graag wittere tanden of wil je graag een spleetje tussen je tanden op laten vullen? Je kan ervoor kiezen dit hiervoor een kroon of door een facing te laten plaatsen. Dat wil je natuurlijk snel gedaan hebben, wij helpen je in één dag! Dat komt omdat wij werken met de innovatieve CEREC EMAX © methode. We maken een 3D scan en kunnen daarna de tand of kies direct slijpen en op kleur brengen in onze praktijk. Zo maken we snelheid, wel zo fijn! 

 

Wat is een facing?

Facings zijn een soort schildjes, bestaande uit tandkleurig composiet of porselein/keramiek, die tegen je tanden geplaatst worden. Het materiaal wordt op de tand geplakt, waardoor je de vorm en kleur kunt veranderen. Zo worden scheve tanden gemaskeerd en krijg je een rechter gebit! 

 

Logische keuze met biologisch 

Wij werken zoveel mogelijk met biologische producten. Wanneer je een kroon, brug of facing nodig hebt, werken we het liefst met keramische materialen. Een logische en duurzame keuze dus! 

Hoe werken wij?

Duurzame facings van hoge kwaliteit: 

 • Composiet facings binnen één dag aangebracht 
 • Pijnloze behandeling 
 • Je bepaalt de kleur in samenspraak met de tandarts 

 

Verschil tussen composiet en porselein/keramiek

Bij Dante Tanden werken wij met twee soorten materialen voor facings: composiet en porselein/keramiek. Wat is het verschil in materiaal? 

 

Voordelen van composiet facings: 

 • Goedkoop in vergelijking met facings van porselein/keramiek 
 • In één behandeling geplaatst 

 

Nadelen van composiet facings: 

 • Afhankelijk van je leefgewoontes kunnen de facings binnen één tot twee jaar verkleuren  

 

Voordelen van porseleinen/keramiek facings: 

 • Facings van porselein verkleuren niet 
 • Verschillende kleurschakeringen voor een natuurlijk resultaat 
 • Lange levensduur, gemiddeld vijf jaar 
 • Weinig onderhoud nodig 

 

Nadelen van porseleinen/keramiek facings: 

 • Twee afspraken nodig voor het plaatsen 

 

Composiet facings laten plaatsen 

Een facing van composiet brengen we binnen één dag aan. We kiezen samen de kleur van de facings. Eerst wordt jouw tand behandelt met hechtmateriaal, waarna de facing op de tand geplakt wordt. De facings worden uitgehard met een speciale lamp en tot slot worden ze in de juiste vorm geslepen. Je loopt dezelfde dag de praktijk uit met een super smile! 

 

Porseleinen/keramiek facings laten plaatsen 

Voor het laten plaatsen van porseleinen/keramische facings zijn er twee afspraken nodig. Bij de eerste afspraak maken we een(digitale) afdruk van jouw gebit en bepalen we samen de vorm en kleur van de facings. Tijdens de tweede afspraak wordt er een hechtlaag op je tanden aangebracht, waarna de facing op je tand wordt geplaatst. 

 

Na de behandeling 

De facings voelen aan als je eigen natuurlijke tanden, maar even wennen is het vaak wel. Zeker wanneer de vorm van je tanden veranderd is, kan het lastig zijn om bepaalde klanken uit te spreken. Verder kunnen de tanden in sommige gevallen gevoeliger worden voor warm en koud. In veel van de gevallen trekt dat na een tijd weer weg. 

 

Onderhoud 

Facings hebben geen speciaal onderhoud nodig: je poetst en flost ze net als je natuurlijke tanden. 

 

Kosten van facings 

De kosten voor facings zijn afhankelijk van het materiaal waarvan de facing wordt gemaakt en het aantal facings dat wordt geplaatst. Je kunt kiezen uit facings van porselein/keramiek en composiet. Daarnaast kun je facings laten plaatsen op één tand, op enkele tanden of op al jouw tanden en kiezen. Klik hier voor een indicatie van de kosten. 

 

Voor en na foto’s van facings 

De onderstaande foto’s laten zien wat facings voor jouw gebit kunnen betekenen. Jouw tanden worden witter, scheve tanden worden rechtgezet en spleetjes worden opgevuld. Alles voor de super smile! 

Kies ook voor die super smile!

Ontdek het gevoel van een fris gebit en stuur ons meteen een mail of plan een afspraak in!

Kronen bij
Dante Tanden

Is een tand of kies niet meer te redden met een vulling, dan gaan we over op een kroon. Je kunt het beste vergelijken met dat jouw tand of kies een beschermende kapje krijgt van witte keramische materialen. Wij lijmen dit kapje eraan vast, zodat het niet te onderscheiden is van je eigen tand. Heb je nog oude metalen kronen in de mond, dan vervangen we deze voor de keramische materialen.  

Wat zijn CEREC 3D kronen?

Veel praktijken laten hun kronen in het buitenland maken. Daar kiezen wij bewust niet voor, alles komt uit Nederland en in de meeste gevallen zelfs uit onze eigen praktijk! Wij werken met de innovatieve methode van CEREC EMAX ©. Dat betekent dat er met behulp van een computersysteem een scan van de mond gemaakt wordt. Dus het is niet meer nodig om te ‘happen’, dat is wel zo fijn. Digitaal maken wij een weergave hoe de vervangende tand(en) eruit komen te zien en deze kan het apparaat direct maken. Dezelfde dag loop je de praktijk weer uit met je nieuwe kroon!

Nieuwe kroon nodig?

Geen stress, want je hoeft niet lang bij ons te wachten! Binnen twee dagen toveren wij een super smile op je gezicht. 

Bruggen bij
Dante Tanden

Mis je een aantal tanden of kiezen dan bekijken we samen of een keramische burg een optie is. Het gaat vaak om meerdere tanden of kiezen. Als het om één tand gaat dan plaatsen we een kroon. Een brug: de naam zegt het al. Er wordt een brug gemaakt tussen omliggende tanden of kiezen die nog vast zitten. Die omliggende tanden of kiezen moeten wel sterk genoeg zijn, dus we kijken samen of dit een optie is.  

Ontdek onze tarieven

Iedereen wil een stralende lach en dat gunnen wij jou ook! Bekijk alvast onze tarieven en plan een afspraak in.