fbpx

Dantekids

Bij Dante Tanden weten we als geen ander dat een bezoek aan de tandarts soms een beetje spannend kan zijn.  

 

Onze kinderspecialisten weten dat het behandelen van kinderen een andere aanpak vereist. We passen een andere behandelmethode toe dan bij volwassenen en vinden het belangrijk dat ieder kind bij een behandeling de mentale de begeleiding krijgt die past bij zijn of haar leeftijd en ontwikkelingsfase. 

 

Eerst zien dan geloven? Loops eens gewoon bij ons naar binnen!

Ben je overtuigd door de verhalen van anderen of voelt dit meteen goed; schrijf je kleine hier meteen in. Wees welkom! 

Onze unieke haal- en brengservice voor kinderen

Onze special DanteKids bus haalt je kind van school op samen met andere kinderen en brengt ze

naar onze tandartspraktijk voor een poets les en

brengt ze weer terug naar school. Meld je kind hier aan om opgehaald te worden.

Een titel toevoegen (87)

Dante Tanden is een echte familiepraktijk, waar kinderen een speciale plek innemen.

 

Naar de tandarts gaan begint al op hele jonge leeftijd. Bij het eerste doorbrekende tandje, willen we graag al dat het kindje langskomt in de praktijk. Zo kan het kindje alvast wennen om naar de tandarts te gaan en voorkom je angst. En ook heel belangrijk, we kunnen de mond meteen van het begin goed in de gaten houden. Dit voorkomt problemen op langer termijn!  

 

Onze kinderspecialisten werken volgens de methode Gewoon gaaf, zodat elk kind met zijn of haar ouders van jongs af aan leert goed voor het gebit te zorgen. Met trots kunnen wij zeggen: onze preventieve behandelmethode zorgt voor 70% minder gaatjes bij kinderen! Uniek is dat we verder kijken dan alleen het gebit, ook voeding en ondersteuning van ouders daarbij vinden wij belangrijk. Want wat stop je in je mond en hoe vaak per dag? Wat gebeurt er allemaal met het eten en drinken in je mond? Ook dat heeft veel te maken met de gezondheid van je mond. We leren de kinderen er tijdens de behandelingen alles over. 

Dreumes & Peuter programma

Bij Dante Tanden hebben we een uniek Dreumes- en Peuterprogramma ontwikkeld speciaal voor kindjes vanaf 7 maanden, wanneer de eerste tandjes doorbreken.  

Bij de intake word er een dreumes/peuterscreening gedaan waarbij onder andere op vroegtijdig tandbederf, glazuurdefecten en geboorteafwijkingen wordt gescreend. In het vervolg van het traject krijgen de kindjes samen met de ouders volledige begeleiding bij het poetsen, alle do’s en don’ts  op het gebied van mondgezondheid en het voedingspatroon.  

Het dreumes- en peuterprogramma wordt volledig vergoedt door de basisverzekering en is kosteloos. 

Eerst zien dan geloven? Loops eens gewoon bij ons naar binnen. Ben je overtuigd door de verhalen van anderen of voelt dit meteen goed; schrijf je kleine hier meteen in. Wees welkom! 

Speciale fluoride gel
voor kinderen

Bij ons zijn kwijlbekers en vieze fluoride happen verleden tijd. Wat maakt de kindertandartsen van Dante Tanden dan zo speciaal? Wij gebruiken een veilige fluoride die een unieke samenstelling heeft, waardoor we vaak met alleen druppels werken op de plek waar het echt nodig is. Zo krijgt je kind geen onnodige hoeveelheid fluoride binnen.  

Natuurlijk respecteren we jouw keuze als je geen fluoride wilt voor je kinderen. We hebben ook een alternatief programma voor ouders die ervoor kiezen om geen fluoride toe te laten passen bij hun kinderen. In de meeste gevallen betekent dit een kleine aanpassing van de voeding en vaker naar de preventie assistente voor het onschadelijke maken van de biofilm. Dit is de tandplak en de bacteriën in de mond. Zo houden we samen de mond gezond! 

Kies ook voor gewoon gaaf!